Ozalj – Vivodina

Biciklistička ruta: Ozalj – Vivodina

Ozalj – Vivodina je odličan izbor ako želite upoznati Žumberak biciklom.
Polazak je iz Ozlja, asfaltiranom cestom prema prema Podbrežju. Nakon Zajačkog Sela se skreće lijevo u smjeru Ferenci – Škaljevica ( postoji putokaz na cesti ). Tu odmah počinje uspon koji se čini težak ali više zbog nezagrijanosti. Dalje je potrebno pratiti cestu i potrebno je jedino obratiti pozornost na raskrižjima da ne skrenete krivo. Izmjenjuju se usponi i spustevi lokalnim cestama, predivni krajolici i vožnja kroz šumu.

U Loviću Prekriškom se nailazi na najteži uspon koji srećom nije dugačak tako da ni to nije predstavljalo neki problem. Poslije Lovića obavezno skrenuti lijevo prema vidikovcu kod crkve Sv. Križ. Pogled je odličan a postoje i stolovi za izletnike tako da je to ujedno i idealno mjesto za odmor nakon nekoliko težih uspona. Slijedi odličan spust do glavne ceste kojom nastavljamo vožnju do Vivodine, uz stalne izmjene uspona i spusteva. Nakon Vivodine je uglavnom spuštanje, skoro 10 km i vožnja uz Kupu. Ima još nekoliko kratkih uspona nakon kojih slijedi povratak u Ozalj.

Cijela ruta ide lokalnim cestama na kojima prometa skoro da i nije bilo. Iako je cijelo vrijeme asfalt, to uopće nije umanjilo uživanje u vožnji i prirodi.
Vožnja 26.04.2015.

Track download:

Comments are closed