Mrežnica

Biciklistička ruta: Mrežnica

Rijeka Mrežnica spada u jednu od naših najljepših rijeka, a ova biciklistička ruta pruža priliku upoznavanje nekoliko mjesta pored kojih Mrežnica prolazi.

Polazak je iz Duge Rese kod Doma zdravlja, što je odlično mjesto za ostaviti automobil. Nakon 5 km zagrijavanja, nailazimo na Kamp Slapić, idealno mjesto za jutarnju kavu. Mrežnica teče uz kamp i zbilja je predivno mjesto za odmor i uživanje.

Ruta dalje ide lokalnim cestama kroz mjesta Mrežnički Brig, Donje Bukovlje i tako sve do Keića gdje opet prelazimo na lijevu obalu Mrežnice. Ispod mosta kod Keića  postoji stol sa klupama odmah uz Mrežnicu, što se pokazalo kao idealno mjesto za odmor. Inače, na ovom dijelu rute se izmjenjuju asfaltirana cesta i kvalitetan makadam.
Nakon mosta potrebno je odmah skrenuti desno na makadam. Postoji nekoliko križanja gdje je potrebno pratiti GPS jer neke ceste/staze vode isključivo do vikendica a na nekim mjestima se vozi uskim stazama kroz šumu, pa tko ne voli makadam, neka se drži glavne ceste. U Gornjem Zvečaju se nalazi i kamp Leskar koji može poslužiti ili kao mjesto za odmor ili kao polazišna točka za vožnju. Idealna lokacija u blizini slapova a više o kampu možete pogledati ovdje: https://www.facebook.com/RobinzonskikampLeskarMreznica i http://www.kamp-leskar.hr/hr/.

U Zvečaju izlazimo opet na asfaltiranu cestu koja nas vodi do Belavića, gdje opet prelazimo Mrežnicu kako bih se počastili ručkom u Kampu Slapić.
Vožnja 25.04.2015.

Track download:

Comments are closed