Slani Dol

Biciklistička ruta Samobor – Slani Dol.

Nakon izlaska iz Samobora nakon cca 2 km, skreće se desno prema Slanom Dolu ( postoji putokaz ). Nakon još 1 km opet lijevo ( Slani Dol, Draganje Selo ). Na tom skretanju potrebno je opet skrenuti naglo lijevo na usku asfaltiranu cestu. Slijedi vrlo strmi uspon dužine 1 km do Gradišća nakon čega nas čeka otprilike 3 km opuštenije vožnje gdje se izmjenjuju asfalt i makadam a pred kraj opet nekoliko strmijih ali kraćih uspona.

Vozi se kroz šumu i staza je dobrim dijelom u hladu što olakšava vožnju a i označena je planinarskim markacijama pa nije problem pratiti stazu ( možda ima i drugih staza ali ja sam pratio markacije ). Nakon cca 9 km dolazite u Slani Dol.

Budući da izletište Gogo u tom trenutku nije radilo, krenuo sam odmah nazad, glavnom cestom. Nakon 1-1,5 km se skreće lijevo, na makadam koji vodi preko Vratnika, a nakon toga asfaltiranom cestom se spajate opet na glavnu cestu i nazad prema Samoboru. Budući da sam išao iz Zagreba ruta je bila nešto preko 50 km, a sam krug iz Samobora nije ni 20 km.
U svakom slučaju Samoborsko gorje uvijek oduševljava svojom ljepotom.
Vožnja 03.07.2015.

Track download:

Comments are closed