Korana i Mrežnica

Biciklistička ruta: Korana i Mrežnica

Korana i Mrežnica spadaju u jedne od naših najljepših rijeka. Ovo je samo jedna od mogućih biciklistička ruta kojoj je cilj obilazak dijela toka tih predivnih rijeka.

Polazak je iz Duge Rese, kod Coctail Bara Splav. Na mostu prelazimo Mrežnicu i skrećemo lijevo kako bi napravili krug oko brda Vinica. Uskoro počinje makadam cesta koja nas vodi do odmorišta Morena na Mrežnici gdje opet prelazimo na asfaltiranu cestu. Nakon cca 7 km dolazimo do ušća Mrežnice u Koranu gdje skrećemo desno, prema Belajskim Poljicama. Dalje pratimo glavnu cestu i prolazimo kroz mjesta Podvožić i Barilović gdje se približavamo Korani i cesta dalje vodi uz sami tok rijeke.

Na cca 20. km rute, odmah kod kamenoloma obratite pozornost na odlično mjesto za odmor. Gore možete ostaviti bicikle a uz samu Koranu se nalazi klupa sa odličnim pogledom na jedan od slapova. Nastavljamo vožnju glavnom cestom do mjesta Perjasica gdje skrećemo desno prema Generalskom Stolu te nakon izlaska iz sela opet prelazmo na makadam.
Na cca 40. km skrećemo desno prema Jankovom Selištu i vozimo dalje prema Mrežničkom Brigu gdje se izmjenjuju uska lokalna cesta i malo makadama. Tako sve do kampa Slapić na zasluženi odmor i dalje do Duge Rese odakle smo i krenuli..
Vožnja 25.06.2015.

Track download:

Comments are closed