Kamengrad

Biciklistička ruta: Biškupci – Kamengrad

 

Biciklistička ruta gdje nam je cilj obići Kamengrad, jednu od planinarskih točaka na Papuku.
Polazak je iz sela Biškupci preko Gornjih Vrhovaca i Poljanske do lovačke kuće Jelen, gdje se izmjenjuju makadam i asfalt. Kod lovačke kuće Jelen skrećemo desno i ujedno se opraštamo s asfaltom.

Dalje se prati šumska cesta koja je dijelom makadam, dijelom zemlja. Križanja nema previše, ali svakako pratite GPS track. Slijedi uspon od nekoliko km, zanimljivim vijugavim cestama koje cijelo vrijeme vode kraj potoka i nekoliko kaskadnih slapova kroz zbilja predivnu prirodu. Negdje na 25. km se nalazite na svega 600-700 m zračne linije od radara.

Nakon 38 km se dolazi do Kamengrada koji je vrlo zarastao i s kojega se ne pruža baš neki pogled tako da i nije ostavio neki poseban dojam. Ipak, isplati se ponijeti bicikle do gore radi spusta od nekih 200 metara.

Dalje slijedi uglavnom spuštanje do mjesta polaska. U svakom slučaju, ruta koju vrijedi odvesti nekoliko puta, posebno kada su velike vrućine jer se vozi u debeloj hladovini većinu vremena.
Vožnja: nedjelja, 22.09.2013.

(Ovo je planirana ruta koju smo trebali voziti. Potrebno je uračunati još 7-8 km u povratku do Biškupaca jer taj dio nije ucrtan budući da se radi o dijelu rute kojom smo krenuli).
Track download:

 

(Kako se ne bi vraćali istom cestom, prije samog ulaska u Gornje Vrhovce smo skrenuli lijevo. Slijedi cca 3 km vožnje po stazi koja to u biti nije, pa tko voli…… isplati se jer slijede odlični spustevi).
Track download:

 

Comments are closed